Redaktør Alf Bergin gjør videoopptak av avdelingsleder Petter Norberg i Arendal.

Grav24 fyller 1 år

Bursdagsbarnet feirer med gavepakke til nye abonnenter.

Publisert Sist oppdatert

10. oktober er det 1 år siden Grav24 ønsket velkommen til det nye nettmagasinet spesielt rettet mot gravferdssektoren.

– Og for en mottakelse, sier ansvarlig redaktør, Alf Bergin. 

Lykkeønskninger og abonnementsbestillinger strømmet inn. – Vi er glade for at så mange som jobber i gravferdssektoren, enten det er i/rundt gravplassforvaltningene eller begravelsesbyråene, tok godt i mot oss. Det inspirerer til videre innsats, sier redaktøren.

Dekker hele landet

Redaksjonen i Stavanger har hele Norge som nedslagsfelt. Så langt har vi rukket å besøke Bergensområdet med blant annet askespredning på Askøy, lekre navna minnelunder i Trøndelag, og truffet mange spennende personer på Østlandet, inkludert Anne Sender på den gamle jødiske gravlunden i Oslo.

Det ble også tid til en større reportasjereise langs sørlandskysten som blant annet resulterte i artikler om god graving i Kristiansand, utvidet kjølekapasitet i Grimstad, «Arendalsmodellen», fulle stillinger i Skien, livet i død ved i Porsgrunn, og Orbit-dag i Larvik.

Møter ga mersmak

Møtene med de trivelige og engasjerte menneskene i sektoren gir mersmak. Derfor satser vi på flere reiser i årene som kommer. En liten redaksjon på to personer kan dessverre ikke være over alt til enhver tid. 

– Heldigvis går det an å produsere gode artikler ved hjelp av telefon, Teams, internett og e-post. Et eksempel på det er artikkelen om sletting av eldre graver i Senja, sier Bergin.

Grav24 skal være en arena for debatt. Vi håper enda flere gjør som Terje Eid-Hviding som delte sine tanker om framtida til Virke Gravferd.

Innholdet i Grav24 skal inkludere et vidt spekter av artikler, som inkluderer større reportasjer som Stangelandsåna i Sandnes, møte med mennesker som Mona Grudt, og oppfølging av aktuelle hendelser som konsekvensene ekstremværet «Hans» fikk i blant annet Valdres og Hallingdal.

Ministeren stilte opp

Et tema vi har viet mye oppmerksomhet, er kremasjon. Antall dødsfall kommer til å stige i årene framover. Samtidig øker kremasjonsprosenten. Det setter eksisterende krematoriekapasitet under press.

Grav24 intervjuet barne- og familieminister Kjersti Toppe om hvordan hun vil løse problematikken med manglende kremasjonskapasitet. Hun avsluttet intervjuet med å si at hun ville ha en ordentlig gjennomgang for å se hvordan kapasiteten kan økes på sikt.

Gjennom året som har gått, har det blitt mange artikler om kremasjon. For å gjøre det enklere for leserne, opprettet Grav24 en egen temaside der alle artikler om dette samles på et sted.

Jubelpris ut 2024

Grav24 har fått mange flere lesere enn vi våget å drømme om da første artikkel ble publisert. Stadig flere forvaltninger, byrå og privatpersoner med interesse for fagfeltet, bestiller abonnement for å kunne lese de vel 120 artiklene som er produsert fram til nå.

Men vi vet det fortsatt finnes mange flere som ville hatt nytte og glede av å lese om det som rører seg innen eget fagfelt, og bli bedre kjent med kolleger og konkurrenter rundt om i landet. 

– Derfor tilbyr vi en bursdagsgave til nye abonnenter med rabattert jubelpris ut 2024 (inkludert resten av 2023 på kjøpet). Dette tilbudet til nye abonnenter må bestilles innen 2. november 2023, sier redaktør Alf Bergin. (Se annonse øverst på siden).

Samtidig håper redaktøren at flere av våre gode eksisterende abonnenter benytter 1-årsdagen til å utvide sitt eksisterende abonnement med flere brukere, slik at enda flere ansatte får lest våre artikler.

Grav24 sitt ukentlige gratis nyhetsbrev sendes ut til stadig flere mottakere, og har nå rundet et «opplag» på 550.

Powered by Labrador CMS