Bjarne Kjeldsen, Fagforbundet.
Bjarne Kjeldsen, Fagforbundet.

Hvordan kan vi ivareta oss selv, kolleger og etterlatte i møte med tap og sorg?

– Vi har lenge merket etterspørsel om denne tematikken, sier Bjarne Kjeldsen i Fagforbundet.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 12 mnd. gammel.

Driftsstyret for Kirketjenerskolen og Gravplasskolen arrangerer fagdager for kirketjenere og gravplassarbeidere i Tromsø. Det skjer i mai, men påmeldingen går ut allerede fredag 10. mars. Så her gjelder det å være rask.

– Ved møte med sørgende er det viktig å forstå hva sorg egentlig er, og hvordan det kan utarte seg. Derfor settes tematikken på agendaen under årets fagdager for kirketjenere og gravplassarbeidere i Tromsø, sier Kjeldsen.

Fagdagene arrangeres torsdag 11. og fredag 12. mai. Først ut i år er daglig leder Geir Hartvigsen fra Hartvigsen begravelsesbyrå i Tromsø som vil fortelle om deres erfaringer i møtet med mennesker i sorg.

Geir Hartvigsen fra Hartvigsen begravelsesbyrå i Tromsø, vil dele sin kunnskap i møtet med mennesker i sorg.

– Det er svært viktig å møte folk i sorg på en respektfull og god måte, de er ofte da på det mest sårbare og det er viktig at vi som jobber med dem er vårt ansvar bevisst, sier Hartvigsen til Grav24.

– Oppnår vi god tillit fra dem fra start, vil vi kunne gi mest mulig trygghet i det utrygge, sier han.

Overlege Mats Gilbert er sentral foredragsholder under konferansen. Han er et kjent navn for de fleste; prisbelønt forfatter, solidaritetsaktivist og overlege ved Akuttmedisinsk klinikk på Universitetssykehuset Nord-Norge. Han har blant annet arbeidet for bedre organisering av psykososial støtte til de som berøres av traumatiske kriser og død.

Disse fagdagene arrangeres hvert annet år (cirka), og har blitt den viktigste møteplassen for kirketjenere og gravplassarbeidere i Den norske kirke.

Det er en fin arena for faglig påfyll. Årets fagdager vil inneholde både foredrag, gruppearbeid og praktisk kurs i førstehjelp. I sistnevnte bolk trør Tromsø Røde Kors til med et eget kursopplegg der de fokuserer på praktiske øvelser for deltakerne.

Powered by Labrador CMS