Moholt krematorium, Trondheim

Rekordstor påmelding til kremasjonsfagdager i Trondheim

– Krematoriefagdagene blir bedre og bedre for hvert år. Det sier Tor Harald Johnsen ved Moholt krematorium i Trondheim. Han er glad for at det er rekordstor oppslutning om årets fagdager.

Publisert

Johnsen er en del av arrangementskomitéen som har jobbet fram et rikholdig program. Komitéen består i tillegg av krematorienettverket i Gravplassforeningen.

Tor Harald Johnsen, leder Moholt krematorium
Tor Harald Johnsen, leder Moholt krematorium

Fagdagene arrangeres i Trondheim fra 30. november til 1. desember, og det er Gravplassforeningen som står bak. En måned før fagdagene, har allerede nesten 90 meldt seg på.

Program for årets krematoriefagdager

– Programkomiteen har jobbet veldig godt og satt sammen et program vi er stolte av og presentere, sier Tor Harald Johnsen.

Hovedtema for fagdagene er krematoriestruktur, kapasitet og utbedring

– Vi håper og tror dette blir noe for alle. Personlig synes jeg det er veldig spennende at vi har klart å få inn foredragsholdere fra Sverige og Tyskland. Det er både inspirerende og lærerikt å se hvordan de løser sine utfordringer andre steder, sier han.

Økt fokus på ny teknologi

Johnsen ser et stadig økende fokus på alternative metoder og ny teknologi. Grønn omstilling gjelder også kremasjonsbransjen. Da er det bra at krematoriefagdagene løfter dette temaet.

Tor Harald Johnsen har jobbet i Kirkelig fellesråd i Trondheim siden 2007. Han startet i en todelt stilling som anleggsgartner og tilkallingshjelp i krematoriet, til han tok over som leder på Moholt krematorium i september 2022.

Han synes de har truffet godt denne gangen, der det meste av programmet er direkte retta mot de ansatte på krematoriene. 

– Ting som i større grad angår de som jobber på krematoriet og som er direkte relatert til yrket, mener han. – Nye ansikter blant foredragsholderne er også et stort pluss, fortsetter han, og ser fram til to dager med godt faglig program.

Merker økt interesse for kremasjon

På Moholt krematorium har Tor Harald Johnsen og hans kolleger merket økt interesse blant folk flest for kremasjon. Dette har blant annet ført til at de har arrangert en «Åpen dag» for ansatte i Kirkelige fellesråd i Trondheim.

– Spesielt de som arbeider på gravplassene, merker dette. Da er det viktig at de kan veilede de som spør. Mange vet ikke hvordan kremasjon foregår, derfor har de spørsmål om denne begravelsesformen. Vi merker også økt interesse fra media, avslutter Johnsen.

Powered by Labrador CMS