Per Spangen, lærer Norges grønne fagskole - Vea
Lærer Per Spangen gleder seg til å ønske velkommen til å besøke Norges grønne fagskole - Vea på Moelv.

Bli med til Vea: På innsiden av Norges grønne fagskole

Fredag 22. september inviterer Norges grønne fagskole – Vea til jubileum og markering av 100 års drift som utdanningsinstitusjon.

Publisert

– Alle ansatte på Vea gleder seg og håper at folk fra fjern og nær besøker oss denne dagen, sier markedsansvarlig Grethe Bøhn Busterud. Norges grønne fagskole – Vea har sitt tilholdssted på Moelv som ligger i Ringsaker kommune i Innlandet.

De ansatte har lagt opp til et rikholdig program denne dagen. På innsiden får man et historisk tilbakeblikk på en sprek 100-åring. Fagskolen fremstår i dag med over 300 studenter og elever. 

Grethe Bøhn Busterud, markedsansvarlig Norges grønne fagskole – Vea
Grethe Bøhn Busterud, markedsansvarlig Norges grønne fagskole – Vea

– Mange blir overrasket når de hører hva Vea i dag tilbyr av utdanning, og hvordan de arbeider med kompetanseutveksling, både nasjonalt og internasjonalt, sier Bøhn Busterud.

Mange aktiviteter når Vea jubilerer

Aktivitetene står i kø når Vea skal jubilere. Her er det spesielt inviterte gjester både fra departement, bransjeorganisasjoner, politisk ledelse lokalt, regionalt og nasjonalt.

– Vi er glade for at vi har fått bekreftet at Forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch kommer, røper Bøhn Busterud.

I løpet av dagen blir det både omvisninger og foredrag. For de historisk interesserte byr programmet på et foredrag som tar for seg historien om og rundt Vea i krigsårene 1940 – 1045. Her er det tidligere forsvarssjef Harald Sunde som skal i ilden.

Åpner klasserommene 

For alle som ønsker å bli bedre kjent med Vea, åpnes klasserommene som blant annet vil vise Veas engasjement og deltakelse i store internasjonale prosjekter. Her får man også et innblikk i Veas satsing på digitale verktøy og teknologi for fleksibel undervisning.

Norges grønne fagskole – Vea markerer 100 år.

På tunet blir det stor aktivitet der man kan møte og snakke med faglærere, elevprodukter skal selges, utstillinger samt markedsboder med salg av sesongens produkter, stauder, busker og frukttrær og naturligvis omvisning på skolens område.

– Dette er en sjelden mulighet for å få kjøpt noe som er produsert på Vea, avslutter Grethe Bøhn Busterud.

Norges grønne fagskole - Vea i gamle dager
Et blikk tilbake i tid. Den gang Statens hagebruksskole for kvinner, nå et moderne anlegg med tidsriktig navn: Norges grønne fagskole – Vea. Bildet er fra 1920-tallet etter etableringen.
Powered by Labrador CMS