Fonus Stor-Oslo søker gravferdskonsulenter

Fonus Lillestrøm, Lise og Mari

Arbeidsgiver: Fonus AS, Begravelsesbyrå
Stillingstittel: Gravferdskonsulent
Søknadsfrist: Lørdag 30. september 2023
Ansettelsesform: Fast

Kontaktinformasjon

Beate Gyve

Driftssjef

Telefon: 03024

Mobil: 92 26 22 97

Søk på stillingen her

Frist: Lørdag 30. september 2023

Som gravferdskonsulent har du et særegent yrke. Du skal gi råd til mennesker i sorg og på vegne av de pårørende ta hånd om det praktiske ved en gravferd. Uavhengig av livssyn, og med stor respekt for spesielle ønsker om gjennomføring, form eller innhold i seremonien veileder du de pårørende fram til en personlig avskjed.

Din evne til å opptre rolig, samlende, gi gode råd og veiledning, gjør at de pårørende kjenner seg trygge. Derfor er dette egenskaper som blir vektlagt og er avgjørende for denne rollen.

Livsynsåpne gravferdsseremonier blir stadig vanligere. Vi i Fonus har egne seremoniledere for å møte en økende etterspørsel etter en personlig avskjed.

Arbeidsoppgaver:

 • Gi råd og veiledning til pårørende i forbindelse med dødsfall
 • Møte kunder og pårørende og forstå deres behov og ønsker rundt gravferden.
 • Veilede gjennom prosessen med å velge passende tjenester, produkter og bl.a. sted for gravferden.
 • Jobbe tett med andre medvirkende, som bl.a. prest, seremonileder, krematoriet, blomsterforhandlere og musikere for å sikre at alle detaljer er på plass.
 • Håndtere nødvendig papirarbeid og vårt datasystem.
 • Representere og presentere Fonus overfor samarbeidspartnere og kunder.
 • Presentere og organisere varer og tjenester -
 • Være koordinerende vertskap ved seremonier.
 • Pynte og gjennomføre i seremonier.
 • Transportoppgaver, også henting og stell av avdøde
 • Delta i vaktordningene våre

Du bør ha empati og forståelse overfor mennesker i sorg, og tilby god veiledning i denne vanskelige tiden, dette må kunne balanseres og kombineres med det praktiske rundt gravferden som også skal håndteres.

Hvis disse oppgavene appellerer til deg, fortell oss gjerne hvorfor i søknaden.

Kvalifikasjoner:

Det er mange utdannelser og erfaringer som kan skape en god gravferdskonsulent. Likevel er det noen grunnleggende kvalifikasjoner som er ønsket. Du må kunne håndtere stressende situasjoner godt, evne til samarbeid, punktlighet og nøyaktighet.

Erfaring fra gravferdsbransjen eller relevant felt.

 • Erfaring fra bransjen, omsorg og/eller serviceyrker er en fordel.
 • Vi bruker bransjespesifikke og tilpassede datasystemer, og vi forutsetter at du er selvgående på disse etter nødvendig og god opplæring er gitt. 
 • Du har førerkort kl. B uten begrensninger, og du er bekvem med å kjøre store biler. 
 • Organisatoriske evner og oppmerksomhet på detaljer.
 • Kunnskap om lover og forskrifter knyttet til gravferdstjenester, dette vil du få opplæring på.
 • Mulighet for å jobbe fleksibelt.

Personlige egenskaper:

 • Du er et ordensmenneske med sans for detaljer. 
 • Ryddighet, presisjon og estetisk sans er viktig i denne rollen. 
 • Du håndterer både administrative og praktiske arbeidsoppgaver, du forstår hva kvalitet er i vår bransje. 
 • Du overholder tidsfrister med god margin og setter verdighet høyt. Du ønsker å bidra til et godt felleskap og arbeidsmiljø.

Sterke kommunikasjonsferdigheter:

Du mestrer stress i vanskelige situasjoner. I tillegg samarbeider du godt. Du skal snakke med og skrive til folk i en sårbar situasjon, så du må ha god skriftlig og muntlig framstillingsevne.

Fonus Vestfold tilbyr et livssynsnøytralt seremonirom i egne lokaler i Tønsberg.

Vi tilbyr: 

En meningsfull og givende rolle i et nytenkende og fremtidsrettet byrå. Vi har konkurransedyktige betingelser, gode pensjons- og forsikringsordninger. Vi er et stort team av trygge, kompetente og hyggelige kollegaer. 

Rekrutteringsprosessen:

Vi søker helst erfarne konsulenter fra bransjen, men muligheten byr seg for også deg som ikke har erfaring fra bransjen da god opplæring vil bli gitt. Du bør ha et ønske om å jobbe i bransjen i mange år fremover. 

Vår målsetning er å ferdigstille rekrutteringen i løpet av september, slik at du kan begynne hos på nyåret. Kan du begynne tidligere, blir vi enige om oppstart. Søknad må sendes digitalt.

I intervjuene møter du våre ledere, og du vil snakke med oss i både videointervjuer og personlig intervju i våre lokaler. Har du spørsmål ringer du vår kontaktperson. 

Vi ser fram til å motta søknaden din!

Om arbeidsgiveren:

Fonus er et av Norges største begravelsesbyrå og tilbyr alle tjenester og produkter innen vår bransje. Vi er representert med små og store kontorer på det sentrale Østlandet, under merkevarene Fonus og Wang Begravelsesbyrå.

Vi er en del av det svenske Fonus konsernet og har vekstambisjoner i Norge. Vi er medlems-eid og alt overskudd tilbakeføres til organisasjonen. Fonus har en verdidrevet grunnsyn. Pålitelighet, omtanke, åpenhet, samarbeid og engasjement er verdiene som preger oss internt og eksternt. 

For å jobbe hos oss er det avgjørende at du har et genuint ønske om å spille en viktig rolle og ønsker å ordne det praktiske for mennesker som står i en utfordrende og sårbar situasjon.

Det som skiller Fonus begravelsesbyrå ut, er menneskene. Med et bredt spekter av aldre, bakgrunner og ekspertiser, vi jobber både tradisjonelt og er nytenkende og kreative. Den vennlige kommunikasjonen mellom de ansatte vitner om et miljø hvor trivsel og godt arbeidsmiljø settes høyt.

Kulturen her er preget av åpenhet, samarbeid og nyskapning. Med jevnlige teambyggingsaktiviteter og opplæringsmuligheter, ønsker Fonus å investere i sine ansattes velvære og vekst.

Velkommen til Fonus begravelsesbyrå – hvor gravferder formes personlig med godt samarbeid med hverandre og med våre kunder.

Vår hjemmeside

Nettverk:

Facebook • LinkedIn

Sektor: Samvirke
Antall stillinger: 3
Sted: Grensveien 74, 0663 Oslo
Bransje: Helse og omsorg
Annet: Stillingsfunksjon Helsepersonell, Helsepersonell/Helsefagarbeider/hjelpepleier, Kundeservice
Arbeidsspråk: Norsk

Powered by Labrador CMS