Grav24.no har hatt en flott start etter lanseringen i oktober 2022. – Det er jeg svært glad for. (Ansvarlig redaktør, Alf Bergin).

Fra null til 300 på 2,5 måned

Gravferdssektoren ga Grav24 en fantastisk mottakelse. Siden etableringen for to og en halv måned siden, har vi jobbet iherdig for å nå ut til byrå, forvaltninger og ansatte ute på gravplassene. Det ga resultater.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 12 mnd. gammel.

Det nye nettmagasinet Grav24 ble lansert mandag 10. oktober 2022.

Fagbladet Journalisten viet spalteplass til nykomlingen.

Våre artikler viste et tydelig behov. Vi har blitt en stemme opp mot myndighetene, våre nyheter har fått spalteplass i riksmedier som TV2, Vårt Land og Dagen. Som igjen utløste spørsmål fra stortingsrepresentant Silje Hjemdal (FrP) til barne- og familieminister Kjersti Toppe.

Mål: 100 abonnenter

Vårt mål er at Grav24 skal bli størst og best på nyheter fra vårt fagfelt.

Vi syntes 100 betalende abonnenter til jul, var en høy ambisjon. Det var feil. Ved nyttårsskiftet viste fasiten at antallet abonnenter ble nesten tre ganger så høyt. Vi takker alle våre abonnenter som synes at gravferdssektoren trenger og fortjener et uavhengig nettmagasin.

Startet fra scratch

Å etablere et nytt nettmagasin, er en møysommelig oppgave. Alt som må på plass har vært en spennende, men arbeidskrevende jobb. Våre leverandører for publisering, abonnement og annonser har bidratt til en vellykket oppstart.

Vi måtte bevise at vi dugde, for hvem ønsker å abonnere på noe helt ukjent og nytt? Sidene måtte fylles med nyttige artikler for hele sektoren fra hele landet. Til det bruker vi vårt omfattende kontaktnett fra gravplasser og begravelsesbyrå.

I starten hadde vi åpne artikler, slik at potensielle abonnenter kunne gjøre seg kjent med oss. Framover blir de fleste artiklene plussartikler forbeholdt abonnentene.

Store byråsammenslutninger og gravplassforvaltninger har tegnet brukertilgang for alle ansatte. At alle får muligheten til å lese våre artikler, er gledelig. Det er en fjær i hatten for oss som jobber med grav24.no.

Alf BerginNyhetsbrev: En veiviser til grav24.no.

Våre nyhetsbrev er populære. Hver uke melder nye seg på og åpningsfrekvensen er svært høy. Nyhetsbrevene er en veiviser til nettsidene. 1. oktober hadde vi null (0) mottakere av nyhetsbrev. Når dette leses (per 2. januar 2023) har nærmere 500 meldt seg på.

Vi bygger videre på arbeidet vi har lagt ned, og vil i 2023 fokusere på gode artikler, fra gravplasser og byrå. Andre viktige satsingsområder er stillingsannonsering, et nyoppretta bruktmarked og de populære nyhetsbrevene.

For å oppnå det, er vi avhengige av våre lesere. Har du tips til potensielle artikler, både mindre notiser eller større artikkelserier?

Vi tar i mot med takk. Vi har allerede fått flere tips som har resultert i artikler på vår nettside. Vår ambisjon er å dekke hele landet. Redaksjonen ligger i Stavanger, men vi planlegger reportasjereiser til resten av landet.

Powered by Labrador CMS