Undertegnede, Alf Bergin, mottar hederlig omtale for Grav24.no. Inspirerende for det videre arbeidet.

Lik og bli likt

Grav24 fikk hederlig omtale under årets utdeling av Fagpresseprisene i Oslo den første kvelden i juni 2023.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 12 mnd. gammel.

Små og nisjepregede fagblader er en viktig ressurs i norsk mediemangfold. Derfor henger en slik utmerkelse høyt. Undertegnede var hoppende glad etter at den hederlige omtalen ble forkynt av juryen.

Fagpressen har mer enn 240 medlemsblader som farger norsk medieflora med viktig, faglig innhold. Det var i forkant av prisutdelingen god stemning, og Ingrid Bjørnov bidro fra pianokrakken med et skjevt blikk på fagmediene.

Under prisutdelingen var det en spennende atmosfære, og Pressens Hus var en fin ramme med spente representanter fra norsk fagpresse. Årets store vinner var Forsvarets Forum som ble tildelt prisen «Årets fagpresseredaktør», de ble også tildelt prisen for «Årets utgivepris» som ble delt ut for første gang. Ikke nok med det: De fikk også «Hederlig omtale» sammen med Grav24 i kategorien «Fagpressens Markedspris», og samme utmerkelse i kategorien «Fagpressens gravepris».

Fagbladet «Første steg» mottok den gjeveste prisen av dem alle: «Fagpresseprisen».

Her kan du lese mer om vinnerne av årets fagpressepriser. Og det er et godt selskap grav24.no befinner seg i. Gunnar Zachrisen fra Panorama Nyheter hadde æren av å dele ut hederlige omtaler og vinnerprisen i denne kategorien.

Her er juryen begrunnelse for hederlig omtale til årets markedspris og Grav24.no:

Den andre hederlige omtalen går til en av de aller minste titlene i Fagpressen. Nettmagasinet grav24.no ble etablert og gikk live 10. Oktober 2022. Målet om 100 abonnenter i perioden oktober – desember ble raskt nådd - det ble hele 300 abonnenter denne første perioden. Det ble også etablert et nyhetsbrev for å øke kjennskapen til og kunnskapen om bransjen. Nå har de rundt 500 mottakere. grav24.no og Alf Bergin – gratulerer.

Juryens begrunnelse

En slik anerkjennelse er viktig for mediemangfoldet og den viktige eksistensen av små, faglige nisjefagblader.

Undertengnede kvitterte med «lik og bli likt» fra scenekanten som en hilsen til den fullsatte salen i Pressens Hus i Oslo.

Det ble utdelt to hederlige omtaler i kategorien «Fagpressens markedspris» (grav24.no og Forsvarets Forum), mens de som stakk av med selve prisen var Europower. Som på forhånd var et tilnærmet ukjent medium, for den målgruppen de bestemte seg for å nå. Det ble løst med en kreativ bruk av podkast, for derved å skape en møteplass for markedet.

Vi gratulerer alle vinnere og de som oppnådde hederlig omtale under årets prisgalla i Pressens Hus.

Powered by Labrador CMS